Hvordan bruger jeg Chromecast?

Sørg for at din eksterne Google Chromecast er installeret og tilknyttet samme netværk som appen der castes fra.

1. Hent og installer Dansk Filmskats app på din smartphone eller tablet (i App Store eller Google Play)

2. Åbn appen og log ind med dine oplysninger ved at klikke på ’MENU’ øverst i højre hjørne og vælge ’Log ind’

3. Start en film, klik på cast ikonet mceclip0.png og vælg din Chromecast.

Dansk Filmskat kan castes fra både Android samt iOS enheder, såfremt Dansk Filmskat appen er downloadet på enheden. Klik på Chromecast ikonet. mceclip0.png

Hvis ikonet ikke kommer frem, kan det være fordi dit TV er slukket.

Ved cast fra computer skal du gå til: www.danskfilmskat.dk fra en Chrome browser. I øverste højre hjørne skal der klikkes på de tre vertikale prikker og vælges "Cast".

Dansk Filmskat kan udelukkede castes til ekstern Google Chromecast.

Jeg kan ikke forbinde min Chromecast til mit TV:

Tjek at både enheden der castes fra, samt Chromecast er tilknyttet samme WIFI.
Sørg for at både app og Chromecast er opdateret.

Sørg for at dit TV er tændt.

Du kan opdatere din Chromecast ved at tage den ud af TV'et.

Sluk for dit TV og afbryd den eksterne strømforsyningen til Chromecasten.

Tilslut strømforsyning efter et par minutter, tænd TV'et og indsæt Chromecasten.

Tjek evt. om det afhjælper at slå Bluetooth fra, på enheden der castes fra.

Vær opmærksom på at Dansk Filmskat appen ikke understøtter indbyggede Chromecasts, (inklusiv Chromecasts indbygget i eksterne TV bokse som f.eks. Canal Digital.) Ofte vil det være muligt at anvende indbyggede Chromecast funktioner i Smart TV, men vi kan ikke garantere for kvaliteten.

Ved forbindelses problemer på iOS enheder:

Tjek om "Lokalt netværk" er slået til, under "Indstillinger" på din iPhone/iPad.

Min Chromecast hakker:

Tjek at både enheden der castes fra, samt Chromecast er tilknyttet samme WIFI.
Sørg for at både app og Chromecast er opdateret.

Du kan opdatere din Chromecast ved at tage den ud af TV'et.

Sluk for dit TV og afbryd den eksterne strømforsyningen til Chromecasten.

Tilslut strømforsyning efter et par minutter, tænd TV'et og indsæt Chromecasten.

Vær opmærksom på at Dansk Filmskat appen ikke understøtter indbyggede Chromecasts, (inklusiv Chromecasts indbygget i eksterne TV bokse som f.eks. Canal Digital.)

Hvordan får jeg undertekster på filmene når jeg afspiller via Chromecast:

For at slå undertekster til, vælg den film der ønsker at afspille og klik på den lille taleboble i afspilningsvinduet. Slå derefter Chromecast til og afspil filmen.
Du kan via artiklen "Undertekster" tjekke hvilke film der har undertekster tilgængelige.