Ny EU lovgivning vil påvirke måden du betaler på

Fra lørdag d. 14. september 2019 vil alle (ikke kun hos Dansk Filmskat) mobil- og onlinebetalinger kræve en ekstra sikkerhed via en “stærk kundeverifikation” (SCA/PSD2). I praksis betyder dette, at du som forbruger skal godkende online betalinger i to trin (også kendt som ‘2 factor authentication’), dvs. at udover et privat kodeord, skal du også godkende et køb gennem en ekstra kode, der fx sendes til din mobil.

Dette skyldes et nyt europæisk direktiv.

Hvad dette betyder for dine betalinger for Dansk Filmskat:

1. Når du opretter et abonnement på Dansk Filmskat, kan du blive bedt om at verificere din identitet i forbindelse med købet.
  2. Den ekstra verifikation afhænger af din bank og kan betyde, at du bliver videresendt til din banks app, skal afgive fingeraftryk mm.
  3. Den ekstra verifikation gælder for alle nye betalinger og påvirker ikke eksisterende abonnementer.
  4. Kundeverifikationen (dvs. to-trins godkendelsen) foretages kun ved første betaling, og herefter opfattes abonnementet som en fast aftale mellem dig og virksomheden (Dansk Filmskat) om, at abonnementsbetalingen må hæves på dit kort.

Hvad vi foreslår at du kan gøre:

1. Tal med din bank om hvordan de implementerer det nye direktiv og hvordan det kan påvirke dig.
  2. Sørg for at installere alle de apps der påkræves og følg de sikkerhedsforanstaltninger, som din bank kræver.
  3. Hvis en betaling til Dansk Filmskat ikke kan gennemføres, beder vi dig prøve med et andet betalingskort fra en anden bank eller udbyder.

For mere information om PSD2/SCA-direktivet, besøg venligst Den Europæiske Centralbanks hjemmeside her: https://www.ecb.europa.eu/paym/intro/mip-online/2018/html/1803_revisedpsd.en.html

Tak for din forståelse!